Translate

mardi 18 mars 2014

Lyhyt katsaus ihmisen fysiologia





Tiedämme kaikki, että ihmiskeho koostuu asioita, kuten kudosten, elinten, solujen, iho ja luut. Tieteellinen tutkimus mitä keho koostuu kutsutaan anatomia.




Anatomia, tutkimus, ei ja ei voi olla yhtä dynaaminen kuin biotieteiden tutkimus miten ihmiskeho toimii ja miten kehon osiin käyttäytyä ja olla vuorovaikutuksessa toistensa kanssa. Tämä tiede on nimeltään ihmisen fysiologia.




Kehon organisaatio




Kehon järjestetään neljällä eri tasolla:




Kemialliset - pienin ja pohja tasolla elin koostuu atomien ja molekyylien




Cellular-seuraavalle tasolle, atomit ja molekyylit muodostavat solut. Solut ovat perustason korirakenne. Elin koostuu erilaisia soluja, jotka sisältävät: valkoinen ja punasolujen; rasvasolujen; lihas-solujen ja hermosolujen




Tissue - leipätekstissä vain 4 kudostyyppejä: lihasten; hermostuneita; epiteelin; ja sidekudoksen. Kudos koostuu solun ryhmissä & ympäröivän asiaa, jotka molemmat toimivat yhdessä tehdä työ.




Urut-urut koostuu vähintään 2 eri kudosta. Elinten on tietyt muodot ja suorittaa erilaisia yksittäisiä toimintoja. Maksassa, esimerkiksi, on elintärkeä elin, joka on vastuussa monista asioista kuten detoxifying elimistöön ja tuottaa biokemikaalit, nimeltään sappi, auttaa ruoansulatusta. Maksan koostuu hermostunut, Side ja lihaskudoksen.


Kehon järjestelmiin




Elin koostuu kymmenen eri järjestelmiä, jotka yhdessä tehdä kehon toimintaa. Nämä järjestelmät ovat: Umpieritysjärjestelmä; -Hermoston; Vikaa; Ruoansulatuskanavan; Integumentary järjestelmä; Hengityselimiä; Virtsan järjestelmä; Lisääntymis-järjestelmä; Liikuntaelimistön; Immuunijärjestelmä.




Miten kehon järjestelmät toimivat ja toisiinsa kutsutaan yhdentymistä. Monet järjestelmät, vaikka heillä on oma erityinen tehtävä toimi rinnakkain muiden systems varmistaa kehon toimii kuten pitääkin.




Tapa, jossa kehon järjestelmiin puhua toisilleen kutsutaan viestintä. On tärkeää, että kaikki ruumiinosat tietää mitä tapahtuu muissa osissa kehon optimaalisen suorituskyvyn saavuttamiseksi.




Jos kaikki toimii hyvin kehossa, se toimii tehokkaasti ja yleensä sanotaan olevan homeostaasiin. Kuitenkin tämä tasapaino on herkkä ja monet asiat voivat mennä pieleen elin - olla ulkoinen tai sisäinen syistä. Elimistö reagoi sitten kokeilla ja korjata tasapainoa eri järjestelmien mutta aina pysty tähän. Tämä on, kun nykyajan lääketiede vaiheet ja yrittää korjata itse voi.




Ihmisen fysiologia ja anatomia tutkiminen on ollut yli 2000 vuotta. Tutkimuksen pioneerit kuten Aristoteles ja Hippokrates oli hyvin käyntiin mutta monimutkaisempia biotieteiden tutkimus tiedämme tänään. Nykyajan ihmisen fysiologia kuitenkin antaa meille lisätietoja siitä kuinka kehomme työtä, mikä auttaa meitä elää pidempään ja terveempinä kaikkia tietoa.


Aucun commentaire:

Publier un commentaire